Nors M. K. Čiurlionio namai lankytojams uždari, mes ir toliau tęsiame darbus, siekdami būti lengviau pasiekiamais virtualioje erdvėje, socialiniuose tinkluose. Taip pat galvojame, koks šiandien turinys Jums ir mums būtų aktualus, patrauklus ir įdomus.

Pirmasis žingsnis link Jūsų, priminimas, kad mūsų beveik prieš metus sukurta mobilioji programėlė „Čiurlionio Vilnius“ gali būti labai geras bičiulis šiomis dienomis. Su ja galite pasivaikštinėti Vilniaus senamiesčio gatvėmis atrasdami vietas, nuspalvintas Čiurlionio veikla. Programėlėje rasite ir daugiau įdomios informacijos apie to laikmečio Vilnių, lietuvių tautinio atgimimo asmenybes ir jų veiklą. Kaip sukūrus programėlę teigė, Čiurlionio namų direktorius Rokas Zubovas, „šios programėlės mintis gimė siekiant pripildyti miestą žmogiškos šilumos. Kartais atrodo, kad kūrėjas tampa artimesniu, supratus, kad esi jam daug kuo tapatus: aplinka, jausmais, kasdiene buitimi.”

Šiomis dienomis, kai kultūrinės įstaigos priverstinai turi užverti duris lankytojams, tokie žodžiai bei siekis įgauna dar stipresnę prasmę. Taigi, siūlome idėją savaitgaliui ir ne tik – saugų kultūrinį patyrimą, pasivaikščiojimą Čiurlionio takais Vilniuje. Papildykite įprastą pasivaikščiojimą Čiurlioniškomis akimirkomis, Vilniaus mieste slypinčiais istoriniais atradimais: kada, kur ir kodėl lankėsi Čiurlionis? Kaip miestas atrodė Čiurlionio akimis ir kaip atrodo dabar mūsų laikais. Ar žinojote, kad vien pagrindinėje, taip dažnai lankomoje Vilniaus gatvėje slypi trys Čiurlionio vietos?

Mobiliąją programėlę „Čiurlionio Vilnius“ galite atsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. Ieškokite Čiurlionis in Vilnius. Programėlė yra nemokama.

Antrasis žingsnis – iniciatyva „Mano Čiurlionio namai“ dar kartą mums priminė, koks svarbus yra visas Čiurlionio palikimas ir jį papildančios jūsų istorijos bei patyrimai leidžiantys iš naujo atrasti Čiurlionį kasdieniniame gyvenime.

Kaip prisijungti prie iniciatyvos?

Pasidalinkite savo „Čiurlioniškais momentais“ su mumis. Ar tai būtų fotografijoje užfiksuotos namuose turimų albumų, knygų, plokštelių ir kitų Čiurlionį menančių objektų kolekcijos, ar jūsų pačių atlikti M. K. Čiurlionio muzikiniai kūriniai, o gal tapybos darbai įkvėpti Čiurlionio ženklų, ar užfiksuoti patyrimai, vaikštant Čiurlionio keliais Vilniuje, ar kitame mieste – visa tai liudija jūsų Čiurlioniškus momentus bei jūsų ryšį su kūrėju. Todėl kiekvienas jų yra svarbus ir puikiai papildys virtualią Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją. Mūsų visų galeriją!

Savo Čiurlioniškais momentais dalinkitės siųsdami juos mums el. paštu mkc.namai@gmail.com, privačia Facebook / Instagram žinute arba žymėdami jas grotažymėmis #ManoCN ar @mkcnamai.

Trečias žingsnis – „Atvira paroda“, kuri keičiantis laikams ir gyvenimui diktuojant naujas bendravimo, pažinimo formas, sužibo mūsų namų languose, tiesiai Savičiaus gatvėje.

Kviečiame einant pro šalį, stabtelėti ir susipažinti su fotografo Stanislovo Žvirgždo fotografijų paroda „Čiurlionio Vilnius“, kurią sudaro fotografijos darbai žymintis Vilniaus vietas, kuriose lankėsi ir pats Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.

Informacija lankytojams:

Lapkričio 7 – 29 dienomis dirbame nuotoliniu būdu. Kilus klausimams, galite kreiptis bendruoju el. paštu mkc.namai@gmail.com arba mūsų interneto svetainėje nurodytais el. pašto adresais.

Mūsų veiklą taip pat galite sekti:

Facebook | Instragram | Youtube

 

Kiti susiję strapsniai:

Pasivaikščioti su Čiurlioniu | Gabrielė Medingytė (7md.lt)

Iniciatyva „Mano Čiurlionio namai“ – grįžta!

#Mano Čiurlionio Namai

Vaizdo įrašų grojaraštis #ManoČiurlionioNamai

Atsinaujino #AtviraParoda Čiurlionio namų languose

Pristatome naują mobiliają programėlę „Čiurlionio Vilnius“