2015 12 03 - 2016 01 30
18:00

vieta
#_LOCATIONLINK


[cml_media_alt id='1116']Pirmasis pasimatymas III-1[/cml_media_alt]

 


Čiurlionio namuose gruodžio 3 d. (ketvirtadienį) 18 val. atidaroma menininko ŠLIPO – Artūro Šlipavičiaus  kūrybos darbų iš ciklo „Meilė“ paroda.

Menininko paveikslai, kupini simbolizmo, susipinančio su lengvu misticizmu ir pasakos elementais, artimi M.K. Čiurlionio kūrybos tematikai. Šlipo veikėjai atrodo atklydę iš kitos planetos, tačiau jie tokie, kaip ir mes – besilinksminantys, dainuojantys, kenčiantys, mylintys ir skaudinantys vieni kitus.
Šis įvairialypis lietuvių menininkas geriau žinomas tiesiog kaip ŠLIPAS. 2002 m. jam suteiktas meno kūrėjo statusas. Kaip universaliam menininkui 2015 m. Italijoje Šlipui suteikta Leonardo Da Vinči premija.
Daug metų dailininkas savo paveikslams kuria muziką. Kartu su garsiu muzikantu Vytautu Labučiu Šlipas išleido tris tapybos – muzikos projektus DVD formatu.
M. K. Čiurlionio namuose bus eksponuojami darbai iš ciklo „Meilė“. Darbai, alsuojantys meile ir pozityvumu, primins apie artėjančias Kalėdas. Paveiksluose dominuoja sodri smaragdinė, dar vadinama “karališkąja” spalva. Faktūriškumas dailininko kūryboje labai svarbus. Šlipas mėgsta tapyti ant drobės, medžio ar ant kitokios medžiagos, kurią pasiūlo XXI –as amžius.
Parodos atidarymo metu autorius dar kartą pristatys savo garsujį tapybos muzikos projektą LETHE. Bus rodomas DVD filmas ir skambės muzika iš LETHE. Garsus Btritanijos žurnalas „Rollingstone“ šį albumą įtraukė į XX amžiaus meno lobyną.
Paroda veiks gruodžio – sausio mėnesiais.