2016 03 24 - 2016 04 06
10:00 - 16:00


[cml_media_alt id='1309']IMG_5485[/cml_media_alt]Čiurlionio namuose pristatoma Roberto Strazdo paroda skirta Velykų laikotarpiui. Ekspozicijoje pateikiami piešiniai anglimi, sangina, kreidelėmis. Parodą praplečia įdomūs šamotinės keramikos darbai, daugiausia indai, atlikti retomis technikomis, raugo keramika – kai gaminiai dedami degimui į grūdų raugo masę.  Raku techniką naudoja korėjiečiai, kai darbai po degimo ištraukiami dar karšti, po to dedami į pjuvenas redukcijai ir grūdinami šaltame vandenyje. Savo skulptūroje Robertas Strazdas naudoja ąžuolą, sujungdamas jį su metalu.

[cml_media_alt id='1308']Keramika[/cml_media_alt]Strazdas remiasi etnokultūros ir liaudies meno paveldu. Jo kūryboje dominuoja Lietuvos šventųjų atvaizdai, tokie kaip Rūpintojėlis, o taip pat ir tradiciniai siužetai: šv. Marija su kūdikėliu, šv. Marija Gailestingoji, ir kt.

Strazdas kaip menininkas atsiskleidžia ir skulptūroje, ir grafikoje, ir tapyboje. Skulptorius-dievdirbys Robertas Strazdas, savo darbais prisidedantis prie medžiaginės etninės kultūros paveldo išsaugojimo, kuria medinius paminklus artimųjų atminimui, šeimos ar tautos įvykiams pažymėti. Kūryba Robertui – hobis. Duonai uždirba būdamas krosnininku. Jo credo „Svetima krosnis nešildo“. Daug krosnių ir židinių įrengė žmonių būstuose. Išskirtinis ne tik Roberto Strazdo darbas, pomėgiai, bet ir aplinka, kurioje gyvena: menininkas yra susirentęs apvalainą namą iš molio mistiniame Arklėnų kaime, Rūkainių seniūnijoje.

R. Strazdo kūrinių paroda veiks iki balandžio 6 d.