2016 05 12
18:00 - 19:30


2016 m. gegužės 12 d., 18 val. Vilniaus rotušėje įvyks kompaktinės plokštelės ,,Prancūziški žaidimai” pristatymas-koncertas. Kompaktinėje plokštelėje įrašytos keturių Prancūzijos kompozitorių – George Bizet, Gabriel Faure, Maurice Ravel ir Eric Satie siuitos fortepijonui keturiomis rankomis. Nuotaikingos, pavasariškos, siuitos – tai tarsi keturi žaismingi prisilietimai prie Prancūzijos muzikinės kultūros. Sukurtos devynioliktojo amžiaus pabaigoje ir dvidešimtojo pradžioje, jos visos pristato Prancūzijos muzikos aukso amžių, kada Paryžius tapo kultūros ir meno pasaulio sostine, ir menininkai iš viso pasaulio traukė čia pasiekti pasaulinio pripažinimo.

 

Kompaktinę plokštelę, padedant Prancūzijos institutui Lietuvoje, įrašė jau beveik dešimtmetį drauge grojantys pianistai Sonata ir Rokas Zubovai. Per šiuos metus duetas dalyvavo festivaliuose Prancūzijoje (Berlioz, 2003), Italijoje (Cita di Castello, 2004), Norvegijoje (Norskmusikfestucke, 2001), Rusijoje (Bachosluženije, 2009), Vokietijoje (Usedom, 2011), Suomijoje (Rauma, 2013), koncertavo su Kaliningrado ir Kauno simfoniniais orkestrais, Klaipėdos, Švento Kristoforo ir Šiaulių kameriniais orkestrais, jų koncertų klausėsi Argentinos, Urugvajaus, Kanados, JAV, Irano, Rusijos, praktiškai visų Europos šalių muzikos mylėtojai.

 

Koncerto pristatymo metu Sonata ir Rokas Zubovai skambins kompaktinėje plokštelėje įrašytus kūrinius, dalinsis mintimis apie drauge su Prancūzijos institutu Lietuvoje įgyvendintu projektu.

 

Renginys nemokamas.

 

 

Kompaktinę plokštelę išleido VšĮ “Impetus musicus”

Kompaktinę plokštelę parėmė Prancūzijos institutas Lietuvoje

 

Renginio partneriai:

Vilniaus Rotušė

Prancūzijos institutas Lietuvoje

M. K. Čiurlionio namai