2023 12 28
18:00 - 20:00


#StebukluVakarai #MKČKalėdos

Gruodžio 27, 28, 29 ir 31 dienomis M. K. Čiurlionio namai, įsikūrę Savičiaus gatvės 11 numeriu pažymėtame name, kviečia į koncertų ciklą „Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“. Magiškai spragsint židiniui, jaukiame muzikos salone karaliaus muzika, nukelianti klausytojus į stebuklingą svajonių, pasakų, pasakėčių ir kelionių laiku pasaulį. Koncertų pertraukų metu klausytojai galės pasivaišinti vynu ar gaiviaisiais gėrimais. 

Gruodžio 28 d., ketvirtadienį, 18 val.
„1000 mūsų gyvenimo sekundžių“ | Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas) ir Janas Maksimovičius (saksofonas).
Bilietus platina ➤ Bilietai.lt

Palydint senuosius metus, gruodžio 28 dieną M. K. Čiurlionio namai kviečia Jus į vienų garsiausių šiuo metu Lietuvos džiazo atlikėjų koncertą. Dmitrijus Golovanovas ir Janas Maksimovičius – užburiantis savo meistriškumu kūrybinis tandemas, per pastaruosius 20 metų scenoje sukūręs daugybę stebuklingų, trapių ir jaudinančių „šią akimirką“ gimstančių muzikinių šedevrų, – 2019 pristatė savo duetinį albumą „1000 mūsų gyvenimo sekundžių („Thousand Seconds Of Our Life).

Dueto išskirtinis bruožas – spontaninė kūryba, persmelkta išminties, dvasingumo ir lakoniškumo, elegantiškai balansuojanti ant ribos tarp intelekto ir intuicijos. Abu muzikai yra vieni ryškiausių šalies improvizacinės muzikos ir džiazo atlikėjų, abiejų biografijose daugybė koncertų svarbiausiose šalies scenose, begalė bendradarbiavimų su užsienio atlikėjais bei plati užsienio koncertų geografija, tačiau svarbiausia jiems – gyvas muzikinis bendravimas su klausytoju „čia ir dabar“, kiekvienos sekundės išgyvenimas ir čia pat gimstanti muzika, kurios dalyviu tampa klausytojas.

Janas Maksimovičius (saksofonas) ir Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas).

Dmitrijus Golovanovas – neabejotinai ryškiausias ir vienas žinomiausių Lietuvos džiazo pianistų, puikiai išmanantis džiazo kalbą ir turintis brandų skonį. Išskirtinis talentas ne tik leido jam dalyvauti daugybėje skirtingų projektų, bet ir surasti savo išskirtinį skambesį tiek grojant fortepijonu, tiek naudojant „gyvą“ elektroniką. Atlikėjo išraiškingumas ir išskirtinė grojimo maniera pelnė jam vieno pastebimiausių pianistų titulą Baltijos šalių džiazo scenoje. Jo pasiekimų sąraše – pusfinalis Montreux solo pianistų konkurse, finalas European Jazz Competition, Muzikos sąjungos Auksinio disko apdovanojimas, Birštono Jazz Gran Prix už nuopelnus Lietuvos džiazui bei daugybė kitų. Pianisto grojimas skamba daugiau nei 15 CD, daugumoje jų jis yra projektų lyderis, bendralyderis arba muzikos aranžuotojas. Nuo 2022 metų D. Golovanovas eina Lietuvos džiazo federacijos prezidento pareigas.

Janas Maksimovičius – išskirtinis Lietuvos vidurinės kartos džiazo muzikantų pavyzdys. Turtingas garsas, plačios techninės galimybės, ryškus ir netikėtas muzikinis frazavimas išskiria jį tarp kitų saksofonistų. Pridėjus didžiulę patirtį improvizacinės muzikos srityje gaunamas stulbinantis rezultatas – ekspresyvus, net teatrališkas, grojimas, kuris atveria klausytojų širdis, sielas, mintis. Kelis pastaruosius dešimtmečius J. Maksimovičius buvo aktyvus kelių ansamblių lyderis, taip pat kaip kviestinis muzikantas grojo su žinomiausiais šalies atlikėjais. Jo bendradarbiavimų rate – Timas Daisy, Vein Trio, Nacionalinis simfoninis orkestras ir daugybė kitų.

 

Ciklo „Stebuklų vakarai prie židinio pas Čiurlionį“ (2023 m.) koncertai:

12.27 18:00 „Kalėdų nakties istorijos“: pianistai Rokas Valuntonis ir Neringa Valuntonytė.
12.28 18:00 „1000 mūsų gyvenimo sekundžių“: Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas) ir Janas Maksimovičius (saksofonas).
12.29 18:00 „Muzika dviem“: pianistai Jurgis Aleknavičius ir Justas Šervenikas.
12.31 18:00 „Sferų muzika. Fizika ir metafizika“: pianistai Sonata Zubovienė ir Rokas Zubovas

Facebook