Knyga „Čiurlionio namai Vilniuje: istorija ir veikla“

Balandžio 23 dieną Čiurlionio namų Facebook paskyroje prasidėjęs dokumentinio kino vakarų ciklas „Čiurlionio ženklai. Vilnius“, kurio metu jums pristatėme, tris, mums itin svarbius, režisieriaus Rimvydo Markeliūno dokumentinius filmus apie M. K. Čiurlionį ir Čiurlionio namus Vilniuje, baigėsi.

Dėkojame ir džiaugiamės jūsų aktyvumu ir įsitraukimu į dokumentinio kino vakarus Čiurlionio namų Facebook paskyroje. Kartu prisiminėme Čiurlionio namų įkūrimo istoriją. Prof. Vytauto Landsbergio vedini išgirdome apie M. K. Čiurlionio veiklą Vilniuje, dar kartą išgyvenome beveik detektyvinę doc. Remigijos Bukaveckienės pasakojamą istoriją apie tai, kaip buvo istoriškai įteisinta Čiurlionio namų vieta*, o taip pat prisiminėme ir ilgametį Čiurlionio namų vadovą šviesios atminties Stanislovą Urboną, tiek daug padariusį tveriant Čiurlionio namų dvasią.

Taigi, režisieriaus Rimvydo Markeliūno filmai „Čiurlionis Vilniuje“ (2014), „Stanislovas Urbonas“ (2015) ir „Remigija Bukaveckienė“ (2016) sulaukė itin teigiamų jūsų atsiliepimų. Šiuos filmus per 72 val. peržiūrėjo daugiau nei tūkstantis Facebook vartotojų, sulaukėme daugiau nei šimto reakcijų – patinka, labai patinka paspaudimų ir komentarų bei prašymų pakartoti filmų peržiūras.

Knyga „Čiurlionio namai Vilniuje: istorija ir veikla“

Šie filmai 2017 metais taip pat buvo išleisti DVD kompaktinės plokštelės pavidalu, kurią galima rasti ir įsigyti kartu su knyga „Čiurlionio namai Vilniuje: istorija ir veikla“**.

„Literatūrine forma sutelktai perteikėme ir V. Landsbergio, ir R. Bukaveckienės pasakojimus, o S. Urbono veiklą Čiurlionio namuose aptarėme labai plačiai. Ten taip pat daug vietos skirta vaikų, jaunimo projektams.“ – Knygos bendraautorė, sudarytoja dr. Nida Gaidauskienė.

Dėl knygos įsigyjimo galima kreiptis el. paštu mkc.namai@gmail.com

*1995 m. rugsėjo 24 d. Vilniuje Savičiaus g. 11 buvo atidaryti Čiurlionio namai, kur 1907-1908 m. anuomet Šv. Andriejaus g. 11 po studijų Varšuvos dailės mokykloje į Lietuvą sugrįžęs M. K. Čiurlionis nuomojosi 17 m2 kambarį. Šiandien čia jau daugiau kaip 20 metų veikia dailininko ir kompozitoriaus atminimo ir pažinimo centras.
**Čiurlionio namai Vilniuje: istorija ir veikla / Vytautas Landsbergis, Remigija Bukaveckienė, Nida Gaidauskienė, Rokas Zubovas ; [sudarytojai: Nida Gaidauskienė, Rokas Zubovas] ; [dokumentiniai filmai Rimvydas Markeliūnas]. – Vilnius : Čiurlionio namai, 2017 (Vilnius : Petro ofsetas). – 215, [1] p. : iliustr., faks., portr. + 1 vaizdo diskas (DVD). – Virš. aut. nenurodyti. – Vaizdo disko antr.: M.K. Čiurlionio namai Vilniuje / režisierius Rimvydas Markeliūnas. – Viršelio antr.: Čiurlionio namai Vilniuje. – Su spaudu: V. Landsbergis (LNB: 17/11271). – Bibliogr. išnašose. – Asmenvardžių r-klė / sudarytoja Laima Zubovienė, p. 204-215. – Tiražas 400 egz.. – ISBN 978-609-95781-1-8
Susiję straipsniai:

Remigija Bukaveckienė – Čiurlionio namų „Detektyvė“

Pristatome trečiajį ciklo „Čiurlionio ženklai. Vilnius“ filmą

Pristatome antrąjį ciklo „Čiurlionio ženklai. Vilnius“ filmą

Prasideda dokumentinio kino vakarų ciklas „Čiurlionio ženklai. Vilnius“ internetu